Östasiatiska Museet - 30 mars öppnar museet och ny utställning: Boro - Nödens konst 

På grund av restriktioner gällande antalet besökare måste besökare förboka biljetter för utställningen på museets hemsida, gratis för ÖMV medlemmar mot uppvisande av medlemskort. Ingen förbokning krävs för museet i övrigt. 

Läs mer om utställningen samt reservera biljetter

Boro & svenskt mode, 22 april - 15 maj. I ett fristående samarbete med Östasiatiska Museet arrangerar HV Galleri en utställning om Boro och svenskt mode som sätter fokus på en teknik som är ett uttryck för och inspirerar till en hållbar och lokal tillverkning av kläder och textilier.

Medverkande: Takao Momiyama, C/O Cheap Monday /Elis Textil, Ewa Larsson, Remake Sthlm / Stockholms Stadsmission samt Susanne Beskow Van Deurs i samarbete med Myrorna m. fl.

Plats Djurgårdsslätten 82–84, Stockholm

 

I senaste volymen av Bulletin of the Museum of Far Eastern Antiquities BMFEA (81) annonseras om: Asia and Scandinavia: New perspectives on the early medieval Silk Roads

Forskarna berättar om kontakten mellan öst och väst under vikingatiden. De deltar med korta egenproducerade videor och vi hoppas att temat uppmuntrar till diskussion och att boken sprids. Det finns undertexter på svenska och engelska.  

Länk till det digitala boksläppet